TaraTamara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nevieš kedy umrieš? Spýtaj sa mňa ja ti poviem

Siddhárta Gautama nazývaný tiež aj Budha pokladal, každé bytie za utrpenie. A podľa neho cieľom ľudského snaženia ma byť dosiahnutie nirvány – stavu pokoja v duši.

Zomrela mi teta. Dá sa povedať, že nič nečakané sa neudialo, štyri mŕtvice položia každého človeka a je len otázkou času, kedy sa to stane. Umrieť vo štvrtok? Hovorí sa, že si to nevyberiem, ale podľa mňa potiahnuť sa to podarí, aspoň do tej soboty. Smútok nepociťujem, už som si zvykla na rodinné odchody v období zimy a navyše v období, kedy oslavujem narodeniny alebo meniny, alebo proste len niečo oslavujem. Pred dvoma rokmi to bol ujo, ja som práve vtedy spravila voďičák, a on umieral. Keď som sa narodila bol to dedo a mesiac po ňom ďalší ujo a navyše na mojich krstinách dostal bratranec prvý epileptický záchvat. O rok na to, keď som mala sláviť jeden rok zomrel ďalší ujo, a to nehovorím o mojej drahej babičke, ktorá tiež odišla v blízkosti mojich dvanástich narodenín.  Hovoria mi: „Dievča zlaté, ty budeš mať v živote nešťastie.“ To v tom nebude, hovorím veľmi často, ale keď je v rodine niekto vážne chorý a blíži sa moje obdobie osláv s určitosťou na 99% môžem predpovedať jeho úmrtie, a čo je absolútne morbídne už si dokážem „tipovať“ aj ktorý deň to bude, či pondelok alebo piatok. Teta odišla včera ráno v tichosti. Už je jej pekne.


hmn.... | stály odkaz

Komentáre

  1. Aj napriek
    Tvojím 99% myslím, že ide skôr o náhodu ako zákonitú spojitosť s Tebou...
    publikované: 09.02.2007 18:26:07 | autor: Peťo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014