TaraTamara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Koniec medzi tebou a mnou

Asistent doniesol kávu, zapálil vodné sviečky, zatiahol rulety, s úsmevom sa na nás pozrel a odišiel z miestnosti, ktorú zamkol. Chvíľu sme sedeli osamote, omámený vôňou škorice. Počúvala som zrýchlený dych môjho partnera, ktorý sa veľmi bál, nikdy neveril v nadprirodzené veci, a preto bol vystrašený ako ryba vytiahnutá z obrovského mora, ktorá sa ocitla v malom akváriu na stole ufňukaného dievčatka. Bol tak sústredený na to, čo bude nasledovať, že si nevšimol ako ho pozorujem. Očami som mu prechádzala krivkami jeho tváre, pomaličky som sa zošmykla po krku až na jeho pravidelne zdvíhajúci sa a klesajúci hrudník. Uvedomila som si, že ho nemilujem a vôbec nechcem s ním žiť, bozkávať, ani hladkať. Vytiahla som z pravého vrecka cigaretu a pripálila som si od vodnej sviečky. Fajčiť som síce prestala, ale vždy mám nejakú tu cigaretu pri sebe, dodáva mi istotu, ktorú vôbec nepotrebujem, je to zvyk z puberty.

„Čo robíš?“ spýtal sa ma, ako keby som vykonávala trestný čin.

„Fajčím.“

„No to vidím, ale veď si s tým prestala.“

„Áno, prestala.“

„Ale podľa toho, čo vidím, tak asi nie. Nechápem!“

„A čomu?“

„Nechápem teba. Nechápem, ako si môžeš kľudne fajčiť, keď čakáme na toho šarlatána, a vôbec prečo znova fajčíš?“

„Nemilujem ťa. Toto je naše posledné spoločné stretnutie.“

Na zlomok sekundy prestal dýchať, upäl svoj zrak na stenu oproti a snažil sa nájsť rozumné slová, argumenty, ktorými by mi dokázal, že sa mýlim, že on je ten pravý, s ktorým mám prežívať celý život. Neprešiel týždeň bez toho, aby nespomenul svoj plán, ako budeme spolu láskyplne žiť, a podobne halušky, ktoré som časom vôbec nevnímala. Moje slová museli pre neho znamenať šok, pretože sa rozplakal. Bučal ako malé decko vyše pätnásť minút. A ja som sedela vedľa neho a pozerala som sa na protivnú stenu oproti. Neznášam keď chlap sa správa ako žena.

„Môžeš už prestať? Kvôli tvojmu vzlykaniu nepočujem.“ odhodlala som sa ho umlčať.

„Nepočuješ?“ spýtal sa ma a potiahol nosom, až sa mi žalúdok ozval. Pohotovo som vzala vreckovku a ponúkla som mu ju.

„Nepočujem, čo mi hovorí môj anjel.“

„Čo zase drístaš?“

„ Nedrístam. Myslíš, že s ním nekomunikujem?“

„Tyyyyyyy?“ spýtal sa tak pohŕdavo, až sa mi nahrnuli slzy na krajíček viečka.

„Vypadni, ty chumaj! Nikdy mi nevolaj. A vyhýbaj sa mi, lebo keď ťa ešte niekedy stretnem, neudržím sa, a poviem všetkým známym, že sa musíš milovať so svojím mackom, lebo inak nedosiahneš erekciu.“ vybuchla som, tak nečakane, až ma samu prekvapilo.

„Ja ťa stále milujem. Prečo to robíš? Poď ku mne, nech si ťa pritúlim.“ začal na mňa rovnako nečakane a prekvapujúco.

„Čo? Tebe to asi nedošlo, nemilujem ťa, chcem od teba pokoj. Nebaví ma chodiť na tvoje obľúbené akcie, s tvojimi obľúbenými priateľmi. Neznášam tvojho psa, ktorého treba venčiť dvakrát do dňa. Neznášam tvoje plánovanie, mojej budúcnosti. A prečo zase plačeš?“

„Aha.“ s plačom povedal, potom sa zodvihol, a začal trieskať na dvere, aby mu asistent otvoril, pretože nás na začiatku zamkol, a on chcel, čo najrýchlejšie odísť. Dvere sa otvorili, v ktorých stál prekvapený asistent, pretože môj ex cez neho preletel, ako keď nadržaný pes naháňa mačku.

Nakoniec, ten šarlatán prišiel. Pozrel sa na moje choré telo a zistil, že mi treba liečiť druhú čakru – Sakrálnu, alebo tiež nazývanú Krížovú. Mám sa viesť mottom: Rešpektujme svoje pocity a myšlienky v partnerskom zväzku budujme sebaúctu a slobodne vyjadrujme svoje názory a cítenie. Uvedomme si svoju úlohu v partnerstve. Načúvajme svojmu vnútornému hlasu i partnerovmu a hľadajme spoločné východiská.

Po prečítaní motta, som si uvedomila, že to už je zbytočné, veď asi pred hodinou som mala priateľa, teraz mám to sprosté motto. Nemohol šarlatán prísť skôr? Možno by všetko skončilo inak, ale čo to hovorím? Nemilovala som ho, takže spravila som najlepšie rozhodnutie.

„Aby som nezabudol, v tejto obálke je návod na očisťovanie druhej čakry.“ Podal mi orandžovú obálku a dodal: „Nech vás sprevádza pozitívna sila a zaplatiť 800 korún môžete môjmu asistentovi.“

V autobuse som si spomenula na obálku, rýchlo som ju vytiahla, a potichu čítala: Príroda – pozorovanie mesačného svitu a priezračnej hladiny vody nás spája s našou druhou čakrou. Hudba by mala byť plynúca, napríklad ľudové tance, zábavná hudba. Farbou 2. čakry je orandžová. Pozitívna sila je čistiaca, vzťahujúca sa. Pomáha spánok v polohe embrya, 8 – 10 hodín denne.


Hovorím o živote | stály odkaz

Komentáre

  1. zaujímavý príbeh...
    máš pravdu, muži sa niekedy správajú ako ženy..., kde je ich mužnosť a opora? z niektorých sa stali zbabelci..., kt. sa boja všetkého, čo by do ich života prinieslo akúkoľvek zmenu...
    publikované: 09.04.2007 19:55:03 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ja si myslim
    ze ked sa muz rozplace nie je to zbabele... ako ked reve ako male decko tak hej to nie je velmi prijemny pohlad... ale chapete teraz som sa dozvedela od svojho ex, ze kvoli mne plakal a na druhy den mi dal kosom... ale plakal kvoli mne, sice nevjem kvoli comu, lebo mu nieco narozpraval jeho kamarat... ale aj tak je to take zvlastne a nemyslim, ze to bolo zbabele... len mile... teda myslim.. ale viete mam 15 este som toho vela nezazila takze je to len moj chaby pubertalny nazor :-D
    publikované: 09.04.2007 21:17:37 | autor: Eswy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014