TaraTamara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Interakcia ako zmysel života

    
O čom je život? Prečo je vo svete zlo? A podobné iné otázky vedú človeka k hľadanie zmyslu svojho života. Výsledok je rôzny niekto to nezvládne a zabije sa, druhý ich vidia v majetku, ďalší v napísaní knihy, iný v pomoci blížnemu. Ako sa hovorí: „Koľko ľudí, toľko názorov.“ Lepším prizretím sa na koreň a pôvod životného zmyslu zistíme, že význam toho všetkého sa nachádza v jednej veci a tou je interakcia, čiže vzájomné pôsobenie človeka na okolie a okolia na človeka, alebo to môžeme chápať ako vzťah a postoj, ktorý ľudia voči sebe aktívne zaujímajú. Dám jednoduchý príklad: Prídete do obchodu a tam vás čaká usmiatý/á predavač/ka hneď máte lepší deň, alebo naopak čaká na vás s pochmúrnou náladou, a samozrejme vám sa to nepáči a už šomrete. Základom ľudského života je ovplyvňovanie, a formou akou to budete robiť závisí len na vás, či ako poštár, alebo spisovateľ, alebo ako duchovný.
Keď sa na to ešte  bližšie pozrieme naskytne sa nám zaujímavý obraz. Tým že ovplyvňujeme iných a zároveň sme ovplyvňovaný, vytvára sa nejaký uzavretý cyklus, v ktorom vystupuje človek ako individuálna osobnosť, ale na druhej strane každá jednotlivá osoba je súčasťou jedného celku. Z toho mi vyplývajú dve veci: 
-         Zodpovednosť za svoj život. Teda, ak ja nebudem zodpovedne ovplyvňovať moje okolie svojím životom podľa vlastnej prirodzenosti, nemôžem očakávať naplnenie zmyslu života.
-         Istota, ktorú mi dáva spomínaný celok, pretože viem, že nikdy nebudem sama v žiadnom probléme, pretože vždy má niekto ovplyvňuje. Vždy mi niekto dá pomocnú ruku.
Neviem, ako vám, ale mne sa to vidí ako úžasná vec, zbavuje má všetkého strachu a napĺňa má božským kľudom.

Hovorím o živote | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014