TaraTamara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boh alebo cirkev ?

Nedajme sa klamť

    Existuje približne 2000 rokov.  Je usporiadaná hierarchicky a opiera sa o pravdu, teda ak považujeme Bibliu za pravdivú. Reč je o katolíckej cirkvi. Na začiatku svojho pôsobenia mala "charakter". Prví kresťania žili v láske a snažili sa naučiť iných, ako milovať. Svojím konaním odkrývali aspoň časť pravej lásky a dobra. Dnes už o tejto inštitúcii netreba hovoriť veľa. Jedny ju pokladajú za zachránu ich hriešného života, druhí za inštitúciu, bez ktorej nie je možná spása, no a niektorím služi ako zamestnávateľ. 

Je vôbec užitočná a potrebná v dnešnej dobe??? Pomáha nám  ritualizovanie v kostoloch??? A vôbec vedie nás k Bohu?

Na všetky tri otázky je jednoznačná odpoveď : NIE. Katolícka cirkev manipuluje s človek tak prefíkane, že z ľudí robí závislákov na nej, ako narkomanov túžiacich po droge. A ešte navyše robí z Boha nemilosrdneho sudcu. A nehovorím o tom ako ľudí klame. Cirkev nás nespája s Bohom, ale odiaľuje nás od neho....

Milujme lásku....


Svet zvierat | stály odkaz

Komentáre

  1. TaraTamara
    čisto tvoj názor, je každého vecou, či bude veriť v Boha, alebo v UFO, alebo v seba ...
    publikované: 24.06.2006 16:23:49 | autor: percy0 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. moj názor
    3 otázky:
    1.Je vôbec užitočná a potrebná v dnešnej dobe!!!
    určite áno.cirkev dáva aj v dnešných modernych casoch ludom sancu spoznat boha. nasho boha nie allaha ani budhu ale katolickeho na ktorom je postavena cela nasa zapadna civilizacia! kto by to robil ak nie cirkev??? taktiez dava ludom dovod konat dobro a nekonat zlo kt. zhrna v desatore!!!
    su tu sice ludia (napr. ja a asi aj ty ) ktory konaju dobro respektive nekonaju dobro na zaklade svojho vlastneho moralneho presvedcenia ale stale je r´tu drviva vacsina ludi ktory nie su natolko inteligentny aby konali podla moralneho presvedcenia a zo strachu pred bohom nikoho nezabiju nic neukradnu apod.
    cirkev presviedca ludi ze tu je boh t.j. niekto viac ako mi a nasa sneha v tomto zivote nebude marna a vsetko sa nam vrati po smrti.
    tiez si myslim ze je treba aj tzv. konzervativny blok v spolocnosti aby tu bol priestor na diskusiu a aby sme zaujali postoj proti novym nebezpecnym veciam ako napr. buzici a strana pedofilov v holandsku atd.
    takze cirkev je potrebna este aj v dnesnych casoch.otazkou skor je ze dokedy...
    2.Pomáha nám ritualizovanie v kostoloch???
    toto uz je trocha tazsia otazka. ja osobne nechodim do kostola lebo v tom nevidim velky zmysel a takisto to nie je v desatore (nedela sa da svatit aaj inac) tu je skor problemom ze cirkev prezentuje chodenie do kostola ako povinnost a nie ako dobrovolnu oslavu boha, co si myslim ze je chyba a zmenenim svojho postoja by si len pomohla...
    takze odpoved na tuto otazku znie ze kto ma potrebu chodit do kostola a vidi v tom zmysle nech chodi ale moj naor je ze boh na to velmi nebude hladiet...
    3.A vôbec vedie nás k Bohu?
    tuto vazne newiem kedze newiem co je boh .
    moj osobny nazor je ze jedine co ludi vedie k bohu je desatoro a moralne posolstva ktore cirkev poskytuje. ale na druhej strane nekaze svoji m clenom rozmyslat nad bibliou cim ju vedie k slepej poslusnosti co je velmi zle...

    takze moj nazor na potrebu cirkvi je ze je potrebna a vobec to s nou neni take cierne ako to prezentujes vo svojom clanku. stale vsak ma nejake chyby bez ktorych by mohla byt omnoho lepsou a zdravsou instituciou.
    PS:budem velmi rad ked mi napiset e v com so mnou nesuhlasite a v com sa so mnou stotoznujete.
    DIK
    publikované: 24.06.2006 16:56:57 | autor: Marcel Glasa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. moj mail a www
    moj mail a www i´ve forgotten
    publikované: 24.06.2006 17:00:15 | autor: Marcel Glasa (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Suhlasim
    Ahojte, myslim si, ze Cirkev je dolezita a preto suhlasim s Marcelom, ale predsa si myslim, ze chodenie do kostola je dolezite a zohladni sa, sice poznam vela ludi, ktori sa modlia viac doma ako ti, co chodia do kostola, no i tak ich vnimam skor ako vynimku..
    publikované: 05.09.2006 17:20:04 | autor: Barbora (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Preco?
    Je dolezity Kristus, tak urcite aj Cirkev...
    viete, keď hovoríme o Cirkvi, tak musíme hovoriť aj o tom, kto ju založil a kto povedal Petrovi : "Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu" Cirkev stráži to úžasné tajomstvo a posolstvo Ježiša - tú úžasnú lásku, ktorou nás Boh miluje a nie sme mu ukjradnutí
    publikované: 05.09.2006 17:27:16 | autor: Gamka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Apologetika
    Pozdravujem všetkých účastníkov diskusie...Najprv si odpovedzme na otázku čo je Cirkev? Cirkev je viditeľné spoločenstvo veriacich , ktorí vyznávajú rovnaké učenie viery, príjimajú rovnaké sviatosti a uznávajú rímskeho pápeža za svoju viditeľnú hlavu. Kebyže však definuje Cirkev len touto poučkou zabudli by sme povedať, že ju založil Ježiš Kristus, pravý Boh a pravý človek, oživuje ju a pôsobí v nej Duch Svätý a to všetko sa deje z vôle a lásky Boha-Otca! Teda Cirkev má 2 zložky - tú ľudskú (veriaci ľudia žijúci na Zemi) a Božskú - Svätá Trojica = Boh.

    1. Dôležitosť Cirkvi:
    Ak poznáte Starý zákon, viete ako Boh pripravoval svoj ľud na príchod svojho Syna a založenie Cirkvi(Noe - koráb, Mojžiš a vyvedenie Izraelitov z otroctva - to sú predobrazy Cirkvi). A potom Boh poslal svojho Syna, aby ľuďom priniesol posolstvo lásky: Veď BOH tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik kto v neho verí, ale aby mal život večný (Jn 3,16). A túto lásku, ktoprú človek vo svojej hriešnosti odvrhol, Ježiš potvrdil obetou na kríži. Viete čo to je ? Treba ešte viac písať ? A aby táto láska bola viditeľná celému svetu, preto Ježiš založil Cirkev. Aby strážila a zvestovala ľuďom to úžasné tajomstvo: Boh je láska...a Ježiš zomrel za vás, aby ste mali život! Pravdaže vstal z mŕtvych a tým porazil smrť a dal nádej každému človeku, nech už je jeho život akýkoľvek, ten po smrti bude nádherne nepredstaviteľný - bude to život s Bohom! Teda všetko to bolo v Božom pláne z jeho vôle. Ak by to tak nebolo, tak by Cirkev už dávno zanikla. V dejinách si toho už veľa prežila a niketorí jej predstavitelia robili chyby, za kltoré sa páoež Ján Pavol II. verejne ospravedlnil. Ešte raz pripomínam, že Cirkev má ľudskú stránku - hriešni, slabí ľudia, náchylní na zlé a tú dokonalú - Boha. Čas a svedectvá mučeníkov o tom najlepšie hovoria. To boli v skrakte dejiny a posolstvo Cirkvi.

    2.Návšteva kostola a bohoslužieb:
    Dnes veľa ľudí zastáva názor: "BOH - áno, Cirkev - nie!" Preto majú problémy so svätením nedele a sviatosťami a tak...Myslím, že najlepšou odpoveďou na to budú Ježišove slová: "Kde sú 2 alebo 3 zhromaždený v mojom mene, tam som ja medzi nimi!" MOdliť s amôžme aj sami doma alebo v prírode alebo inde, ale Ježiš sám vyžadoval spoločenstvo, veď sám sa obklopil 12 apoštolmi, ktorým hlbšie vysvetloval svoje posolstvo. Zoberme si aj tú jednotu - ľudia na omši modliaci sa spoločnú modlitbu Otče náš - veď v tom je jednota ! A sám Ježiš sa modlil: "Aby všetci jedno boli !" Ešte raz opakujem: Cirkev je spoločenstvo ! Je to veľká rodina a ako rodina sa musíme naučiť žiť tu na Zemi, lebo tak budeme žiť aj v nebi!

    3. Vedie nás Cirkev k Bohu ?
    Jednoznačne. Ale vedieme sa aj my k Bohu ? Cirkev nám každému na to dáva prostriedky - Desatoro, spoveď, sviatosti. My ich prijímame. Ako ich prijímame? Na to si odpovedzme sami. Veď Cirkev robí to , čo ju naučil Ježiš - Cirkev chráni vieru pred útokmi zvonka, chráni život, lásku medzi mužom a ženou, je predzvesťou budúceho bytia, spoločenstvom so samotným Bohom. Ona je tu na to, aby ľudí privádzala k Bohu. Nenechajme sa odradiť názormi médií a rôznych románov, ktoré podlamijú dôveru k Cirkvi. Veď byť krešťanom, znamená byť "druhým Kristom". A čo spravil Kristus pre nás som už vysvetlil vyššie.

    Záver:
    Prajem vám všetkým, aby ste v Kristovi a Cirkvi našli, to čím je: "Ja som cesta, pravda a život"

    publikované: 05.09.2006 18:23:34 | autor: Martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. K článku
    Nesúhlasím s vašim názorom. V jednom máte pravdu, v minulosti bola zlá Cirkev; no dnes to nemôžem tvrdiť. Už len predošlý pápež bol tak dobrý človek, že na svete ich len málo nájdete. Všetkých kňazov, ktorých poznám sú dobrí a milí ľudia.

    Ešte dodám: cirkev je pre ľud veľmi dôležitá, pretože dokáže dávať sviatosti (krst, eucharistia, birmovanie, ...), ktoré sú nevyhnutné na spásu. Taktiež cirkev má moc odpúšťať hriechy (vyplýva to z Biblie, keď Ježiš hovorí svojim apoštolom - zakladateľom Cirkvi, že ak niekomu odpustia hriech - bude mu odpustené, ak mu ho zadržia - nebude mu odpustené) najmä pri svätej spovedi. Takže hovorím Cirkev je pre kresťanov veľmi dôležitá.

    P.S: Pokiaľ sa vám nepáči katolícka Cirkev a ste veriaca, existujú aj iné Cirkvi napr. Evanjelická Cirkev.
    publikované: 25.03.2007 11:05:23 | autor: Návštevník (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. K článku
    Nesúhlasím s vašim názorom. V jednom máte pravdu, v minulosti bola zlá Cirkev; no dnes to nemôžem tvrdiť. Už len predošlý pápež bol tak dobrý človek, že na svete ich len málo nájdete. Všetkých kňazov, ktorých poznám sú dobrí a milí ľudia.

    Ešte dodám: cirkev je pre ľud veľmi dôležitá, pretože dokáže dávať sviatosti (krst, eucharistia, birmovanie, ...), ktoré sú nevyhnutné na spásu. Taktiež cirkev má moc odpúšťať hriechy (vyplýva to z Biblie, keď Ježiš hovorí svojim apoštolom - zakladateľom Cirkvi, že ak niekomu odpustia hriech - bude mu odpustené, ak mu ho zadržia - nebude mu odpustené) najmä pri svätej spovedi. Takže hovorím Cirkev je pre kresťanov veľmi dôležitá.

    P.S: Pokiaľ sa vám nepáči katolícka Cirkev a ste veriaca, existujú aj iné Cirkvi napr. Evanjelická Cirkev.
    publikované: 25.03.2007 11:06:55 | autor: Návštevník (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. K článku
    Nesúhlasím s vašim názorom. V jednom máte pravdu, v minulosti bola zlá Cirkev; no dnes to nemôžem tvrdiť. Už len predošlý pápež bol tak dobrý človek, že na svete ich len málo nájdete. Všetkých kňazov, ktorých poznám sú dobrí a milí ľudia.

    Ešte dodám: cirkev je pre ľud veľmi dôležitá, pretože dokáže dávať sviatosti (krst, eucharistia, birmovanie, ...), ktoré sú nevyhnutné na spásu. Taktiež cirkev má moc odpúšťať hriechy (vyplýva to z Biblie, keď Ježiš hovorí svojim apoštolom - zakladateľom Cirkvi, že ak niekomu odpustia hriech - bude mu odpustené, ak mu ho zadržia - nebude mu odpustené) najmä pri svätej spovedi. Takže hovorím Cirkev je pre kresťanov veľmi dôležitá.

    P.S: Pokiaľ sa vám nepáči katolícka Cirkev a ste veriaca, existujú aj iné Cirkvi napr. Evanjelická Cirkev.
    publikované: 25.03.2007 11:07:07 | autor: Návštevník (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014