TaraTamara

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Alica to dokázala

„V krajine zázrakov prestali existovať zázraky.“ so zlomeným hlasom prezrádza novinu svojmu kráľovi jeho oddaný radca i priateľ a prerušil jeho prechádzku jesennou záhradou. Panovník náhle zastal a pozrel sa na svojho priateľa nechápavým výrazom a povedal: „Ako to? Čo sa stalo?“ Radca so sklonenou hlavou prešiel šesť krokov vpred, potom spravil otočku a šesť krokov naspäť, otočil sa ku kráľovi a spustil: „Za siedmimi kopcami, za siedmimi dolinami a za siedmimi riekami, na rázcestí doprava a potom krížom cez hlboký les...“, kráľ dvihol ruku a prerušil ho: „Môj milý priateľ, skráť to.“ Radca sa na neho nevrelo pozrel, pretože ešte mu nikdy nenariadil porušiť etiku krajiny zázrakov, kde každý príbeh alebo udalosť sa mali začať slovom Za siedmimi. „Tak na konci tejto cesty som stretol vranu a zajaca a počul som ako sa rozprávajú o tom, ako cez králičiu noru niekto berie všetky zázraky do sveta ľudí. Boli veľmi vystrašený a dokonca hovorili o zániku našej krajiny.“ Tieto posledné slová urobili dojem na kráľa, ktorý sa striasol. „A to nie je všetko“, pokračoval radca, „veštica Izabela tvrdí, že za to všetko môže Alica, ktorá otvorila králičiu noru, pretože ona ukázala ľudom, kde všetky svoje zázraky vyhnali.“ Kráľ už nepredstieral pokoj ale rozhorčene kázal priviesť Alicu.
Prešlo sedem  slnečných dní, kedy na kráľovsky dvor pricválalo sedem krásnych koňov a tie priniesli so sebou Alicu. Kráľ ju hneď prijal s nevrelou otázkou: „Ty ľudská bytosť ako si sa opovážila povedať o nás v krajine ľudí?“ Alica, ktorá mimochodom vyrástla na krásnu dievčinu, sa len usmiala a veľmi milo odpovedala: „Táto krajina vznikla, len kvôli každému jednému človeku, ktorý svoje zázraky zatlačil hlboko do svojho podvedomia. A vy to pán kráľ viete. A ja im len ukazujem, že svet bol niekedy plní ľudských zázrakov, kde všade vládla láska a harmónia. Svet bez problémov, svet , v ktorom nájdete všetky odpovede na každú a jednu otázku..... „ Alica rozprávala o pôvodnom svete celých sedem dní bez prestávky a kráľ ju ani raz neprerušil.
Posledná jej slová boli. „ A teraz je to na teba, môj milý človeče, či nájdeš králičiu noru.“

hmn.... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014